Meniu Închide

Suspendare temporara a petitie. Remediem situatia

Am luat la cunostiinta ca demersul nostru initiat prin platforma Declic a fost temporar dezactivat, invocandu-se ca petitia aduce atinge drepturilor omului, in speta celui de constiinta, exprimare, respectiv asocierea.
 
Am corectat petitia si am adaugat o chestiune mai specifica, datorita lipsei de intelegere a textului petitiei si a notiunilor juridice ce le implica.
 
Secretariatul de Stat pentru Culte ofera prin recunoasterea cultelor religioase in baza Legii 486/2006 facilitati fiscale ca scutirea de impozite, subventionarea salariilor clericilor, subventionarea lucrarilor de constructie si modernizare a lacasurilor de cult etc, astfel incat retragerea calitatii de cult retrage dupa sine aceste facilitati, insa nu scoate in legalitate cultul religios, religia, respectiv institutia ce o reprezinta, in speta Biserica Ortodoxa Romana.
 
Prin petitie urmarim sanctionarea unui fenomen des si repetat al Bisericii, care prin reprezentantii sai promoveaza un discurs al inferiorizarii, urii si drepturile omului.
 
Am corectat in acest sens petitia, desi reprezentantii Declic nu au raspuns nici pana acum la mesaje, telefoanele si mailurile noastre.

Lasă un răspuns