Meniu Închide

BOR S.A. premiată pentru performanța din pandemie. Restul cultelor 0.

În urma votului oferit de Parlamentul României, format din noul USL 2.0, de a-i oferi Bisericii Ortodoxe Române 885,3 milioane lei, mai mare cu 2,3% comparativ cu 2021, pentru performanță socială mai ales în privința transmiterii fenomenului negaționist în perioada pandemiei și a încălcării regulilor de siguranță sanitară, Asociația THE NEW PAGAN DAWN are următoarele întrebări:

Catedrala Mantuirii Neamului
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Aceste alocări bugetare vor fi folosite de Biserica Ortodoxă Română într-un mod transparent pentru publicul larg? Dacă da, unde se vor publica datele?

Cum are de gând Biserica Ortodoxă Română sa utilizeze bănuții, conform cărui plan, atâta timp cât a girat mărirea acestuia fără să explice un scop precis?

Nu de alta, dar în anii precedenți am văzut alocări anormal de mari pentru schituri de pe Muntele Athos, proiecte megastructurale precum Catedrala Mântuirii Neamului, hoteluri mascate în centre filantropice și multe asemenea proiecte dubioase, fără o cheltuire transparentă a banilor și făcute cu firmele de cult ale preoților.

Vă întrebăm doar pentru că în viziunea noastră, cultele trebuie să se finanțeze din activități proprii de cele mai multe ori, cu o intervenție minimă a statului și unde cultele sunt tratate echitabil, iar persoanele ce sunt membre a altor culte sau nu din România au suferit suficient! 

#rockthiscountry #thenewpagandawn #pagan #romania

Lasă un răspuns