Meniu Închide

Recensământ 2021: 14,7% din populația din România e păgână

PRIMELE DATE OFICIALE ALE RECENSĂMÂNTULUI POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR

❗️Astăzi au fost comunicate oficial primele date provizorii ale Recensământului Populației și Locuințelor care s-a desfășurat în acest an.

❗️De reținut! Față de recensământul precedent din anul 2011, România a pierdut peste 1.1 milioane de locuitori, acum numărând 19.053.815 de cetățeni români.

❗️În prezent, structura religioasa a populației din România, arată astfel:

❗️Creștini 15.630.547

❗️Musulmani 64.337

❗️Evrei 3.271

❗️Păgâni 4.271.579

❗️Atei 57.205

👀 De reținut e ca procentul de păgâni este obținut din comasarea datelor oamenilor ce s-au declarat agnosticii, fără religie ori au refuzat sa declare apartenența religioasă din lipsa opțiunilor prezentate de credințele păgâne. Conform DEX “pagan” e persoana care nu este evreu, musulman, ateu sau creștin.

❗️Dragi prieteni, în cadrul acestui recensământ, THE NEW PAGAN DAWN, unica organizație de autoreprezentare a comunității păgâne românești, a desfășurat cea mai amplă campanie civică de informare și conștientizare păgână. Campania “Declarăți Păgânitatea la Recensământ” s-a derulat pe toată perioada efectuării Recensământului Populației și Locuințelor și s-a desfășurat în sute de localități din România.

❗️Organizația noastră a angrenat sute de persoane din cadrul comunităților de păgâni din toată țara, acoperind cheltuielile logistice și cele cu resursele umane.

❗️THE NEW PAGAN DAWN a realizat emisiuni TV despre importanța Recensământului Populației și Locuințelor pentru păgâni.

❗️Înainte de demararea propriu-zisă a Recensământului Populației și Locuințelor, THE NEW PAGAN DAWN a inițiat și menținut un dialog constant cu Institutul Național de Statistică și celelalte culte.

❗️Principalele obiective vizau desfășurarea în condiții optime a Recensământului în comunitățile de păgâni din România, cât și recrutarea și încadrarea la nivelul localităților cu populație mai mare de păgâni a unor recenzori păgâni din cadrul comunităților.

❗️Cu toate acestea, dorim să ii mulțumim domnului Tudorel Andrei, președintele INS pentru deschidere și pentru implicare! Totodată, dorim să le mulțumim oamenilor din cadrul direcțiilor județene de statistică pentru obiectivitate și implicare! Principalele

probleme întâmpinate de noi au fost la nivel local.

❗️În mod distinct, le adresăm mulțumiri tuturor colegilor din cadrul THE NEW PAGAN DAWN, liderilor locali și județeni, care au muncit și s-au implicat în organizarea și desfășurarea Recensământului Populației și Locuințelor în comunitățile de păgâni.

❗️Așadar, din punctul nostru de vedere numărul cetățenilor români care și-au asumat credința păgână în cadrul acestui recensământ, nu reflectă încă numărul real din comunitățile de păgâni din România, însă de la 1/2% din 2017 la un procent de 14,7% e un număr relevant.

❗️La finalul acestui proces, Guvernul României și toate celelalte instituții ale statului român, trebuie să-și revizuiască atât abordarea, cât și politicile publice pentru minoritatea păgână.

Lasă un răspuns