Meniu Închide

Paul Mateș angajat la Ministerul Familiei pentru că crede în Dumnezeu filmează fără acord copii și viața lor privată

Este innacceptabilă angajarea lui Paul Mates ca consilier la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse de către doamna Ministru, Natalia Intotero și este cu atât mai greșit ca o persoană din această calitate să aibă ieșiri publice ce periclitează siguranța online, datele personale și interesul superior al copiilor din centrele de plasament și alte facilități rezidențiale.

Să angajezi un om doar pentru că crede în Dumnezeu și să susții ca Ministru că dorești să lucrezi DOAR cu persoane ce cred în Dumnezeu având în vedere că Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse nu este BISERICĂ și furnizează un SERVICIU PUBLIC, iar tocmai ideea de tratament egal ne OBLIGĂ la neutralitate față de orice APARTENENȚĂ RELIGIOASĂ ne pune în situația de a vedea că angajarea unei astfel de persoane este incompatibilă cu valorile promovate de instituție.

Mai apoi, din poziția de CONSILIER al Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse să filmezi fără acord, fără să protejez dreptul la imagine, încălcând atât Legea 272/2004, cât și Legea 363/2018 (GDPR) este cu atât mai fundamentată în contextul arătării incompatibilității și potrivirii ca „nuca în perete” a unui astfel de personaj într-o instituție ce slujește INTERESUL SUPERIOR AL COPILULUI.

Captură de ecran din clipul lui Paul Mateș

Violarea vieții private, așa cum e ea prevăzută de Codul Penal la art. 226 prin captarea și difuzarea de imagini din spațiul intim al copiilor (dormitor) și publicarea pe canalul său de YouTube (nici măcar al MFTEȘ), respectiv folosirea lor înafara cadrului instituțional, în scop personal, depășind atribuțiile arată prin acest abuz în serviciu că această persoană nici nu are pregătirea necesară pentru a lucra pentru copii, dar nici condiția morală și legală de a lucra într-o asemenea instituție.

Mai mult vedem că deși a fost numit în 14 noiembrie 2023 în funcție, CV-ul acestui personaj nu e public, deci transparența a fost lasată la categoria „detaliilor cu care nu ne complicăm/încurcăm”, fapt pentru care Redacția RoPaganism a cerut MFTEȘ pe Legea 544/2001 această informație.

Solicităm, în urma sesizării, public, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție depunerea unui denunț penal pentru violarea vieții private, abuz în serviciu la Parchet, denunț ce deja l-am depus și noi și DEMITEREA DE URGENȚĂ a acestui CONSILIER IRESPONSABIL.

Dreptul la imagine și viață privată nu e un lucru cu care ne putem juca când vorbil de copii României, iar angajații MFTEȘ nu trebuie angajați pe baza aderenței la o credință sau alta, ci pe criterii CLARE de competență.

Data: 03 Decembrie 2023

Departamentul PR, Comunicare și Promovare

prin Purtător de cuvânt,

Teodora Paul

Lasă un răspuns