Meniu Închide

Ne gasim in fata Ministerului Justitiei

Asociatia Miscarea Neopaganilor din Romania a decis pe 21 iulie 2018 sa devina dupa 2 ani de functionare o asociatie inscrisa juridic care sa serveasca drept umbrela protectoare a minoritatilor cultural-religioase pagane si nu numai din Romania, cat si drept figura paterna, mentor fidel si reprezentant credibil al acestora.

Dupa conflictul creat in iulie, din care s-a creat o organizatie fantoma, aidoma MNR denumita Societatea Pagana, condusa de fostul jurist al MNR, Silviu Pop si inca 13 acoliti adunati de acesta, MNR si-a continuat drumul si mandatul pe care acesta il are de dus la capat.

Pe 7 august 2018 am inregistrat in conformitate cu prevederile Legii 26/1990 la Secretariatul General al Guvernului, prescurtat SGG in continuarea articolului o cerere pentru un acord al utilizarii cuvantului ROMANIA in denumirea asociatiei.

Pe data de 5 noiembrie 2018 ne mutam sediul in Bucuresti pe str. Grigore Ionescu, nr. 63, bl. T73, sc. 2, et. 4, ap. 42, sector 2, unde alaturi de sprijinul juridic acordat de Cabinet de Avocatura al dnei Carmela Vatui am incheiat Contractul de Comodat pentru a face dovada unui sediu social.

Pe 9 decembrie 2018, Consiliul Director opereaza ultimele modificari din Statutul Asociatiei si include doua obiective noi, cat si un scop nou ce are ca rol oferirea unei protectii reale pentru minoritati si grupurile de risc.

ACUM…

Pe 1 ianuarie 2019, Consiliul Director in sedinta de lucru in urma consultarii cu Departametul Juridic isi da seama ca ROMANIA fara diactrice nu necesita un acord din partea SGG, avand in vedere si cazuistica precedenta ca cea din poza alaturata si decide sa isi continue procedura de inscriere, acum solicitand disponibilitatea denumirii de la Ministerul Justitiei.

Related image

Lasă un răspuns