Meniu Închide

COMUNICAT: 31 ian. 2020 – ILGA

Dupa cum stiti, Asociatia THE NEW PAGAN DAWN (vechea Miscarea Neopaganilor din Romania <Movement of Neopagans from Romania>) este membra a ILGA, organizație internațională care unește mai mult de 400 de organizații LGBT din toată lumea. Este activă în campania internațională pentru drepturile persoanelor gay, lesbiene, bisexuale și transgen, și petiționează guverne și Națiunile Unite.

In anii trecuti ajutati de ei am demarat o serie de actiuni prin care am putul elimina sau reduce in spatiul public, prin presiuni adresate decidentilor politici si formatorilor de opinie promovarea de comportamente ce indemnau la actiuni discriminatorii ori tratamente si actiuni instigatoare la ura sau acte de violenta si discriminare, bazate pe criteriul orientarii sexuale. Astfel multi dintre cei ce adera la Paganism datorita orientarii lor sexuale au putut gasi aici nu doar un mediu sigur si propice dezvoltarii lor pe plan personal si nu numai, dar si un mediu care pe langa ca e securizat doreste si initiaza cu succes demersuri prin care determina societatea romaneasca in ansamblul ei sa devina mai incluziva.

Organizatii membre ILGA (https://ilga.org/civi_details) – Captura de Ecran

Anul acesta dupa ce Coalitia pentru Familie si discursul public cu privire la aceste minoritati a fost imbunatatit avem de facut alte actiuni pentru acordarea de drepturi si obligatii egale in tratament cu cuplurile heterosexuale. Agenda e constituita in prim plan de parteneriat civil si adoptii.

Asta va fii lobbyul nostru in ILGA pentru Romania.

CONSILIUL DIRECTOR
Vicepresedinte, Ioan Lavric (Neofitul Ioan)
SERVICIUL PLATFORMA PAGAN ACCEPTANCE
Cosmin Olteanu - presedinte si reprezentant legal in relatiile diplomatice cu tertii