Meniu Închide

7 lucruri de făcut de Lughnasadh (Lammas) ca păgân solitar

Mulți păgâni sunt practicieni solitari, fie prin alegere, fie prin necesitate. Dar o mulțime de activități păgâne pentru Lughnasadh sunt concepute pentru grupuri mari. 

Dar dacă faceți parte dintr-un grup care își ține ritualurile în sâmbăta cea mai apropiată de sărbătoare și nu doriți să faceți un al doilea ritual? Sau poate că simțiți nevoia de a face altceva decât un ritual de data asta. Iată opt lucruri pe care le puteți face pentru a sărbători Lughnasadh.

1. Onoarea lui Lugh

Lughnasadh este Festivalul lui Lugh – se pare numai potrivit ca orice observație sau sărbătoare să onoreze numele de festival. Cheamă-L: Lugh Lámhfhada, Lugh al brațului lung! Lugh Samhildánach, maestru al tuturor artelor! Faceți oferte – bere și whisky sunt deosebit de potrivite. Rugați-vă, folosind fie rugăciuni standard, fie propriile voastre extemporane. Și apoi ascultă – s-ar putea să auzi ceva în schimb.

2. Onorați un părinte adoptiv

Lughnasadh a fost numit pentru Lugh, dar a fost sărbătorit în onoarea mamei sale adoptive Tailtiu, care a curățat țara Irlandei pentru plantare și a murit din efortul ei.

Poate că ai un părinte adoptiv. Poate există cineva care era ca un părinte pentru tine când erai copil. Sau poate există cineva care să îndeplinească rolul de părinte adoptiv în comunitatea dvs. Sună-i, trimite-i o carte, scoate-i la cină. Faceți ceva pentru a le mulțumi pentru sprijinul lor – în onoarea lui Tailtiu.

3. Vizitați un târg județean sau de stat

Lughnasadh este strămoșul spiritual al numeroaselor târguri județene și de stat care sărbătorește agricultura și recolta. Aceștia se desfășoară de la mijlocul verii până la sfârșitul toamnei, depinzând în principal de climatul și sezonul de creștere al regiunii. 

4. Învață o nouă abilitate

În timp ce nu vom stăpâni niciodată toate artele, putem învăța altele noi. Luați o clasă în fotografie, pictură sau gătit. Sau implicați-vă în acea artă fină și nobilă de a-l descoperi în timp ce mergeți și vă învățați. Am avut zero clase în fotografie și o clasă în editarea de fotografii. Dar am avut nevoie să învăț cum să fac poze bune pentru blog și, deși nu sunt profesionist, sunt foarte mulțumit de majoritatea lucrărilor mele. Unele dintre imaginile pe care le vedeți pe acest blog au fost configurate cu echipament de amatori de înaltă calitate, dar altele au fost filmate cu iPhone-ul meu. Începeți să filmați și vedeți ce funcționează și ce nu.

Gătit, grădinărit, tricotat – orice ai dori să înveți, Lughnasadh este un moment minunat pentru a începe să îl înveți.

5. Joacă jocuri

Lughnasadh este un festival, un timp pentru jocuri. 

Multe jocuri necesită alți oameni – probabil aceasta este o scuză bună pentru a-i aduce pe câțiva prieteni (păgân sau altfel) pentru o noapte de joc. Dar acesta este un post de sugestii de lucruri de făcut ca un singur …

Din fericire, calculatoarele fac simplu jocul singur. Îmi plac jocurile rapide și simple, cum ar fi Solitaire și Mahjong – fac o scurtă pauză frumoasă atunci când intru într-un scurt bloc de scriitori. Alții preferă jocurile de înaltă tehnologie. Orice preferați, luați câteva minute și jucați un joc, în onoarea lui Lugh.

6. Coaceți pâinea

Festivalul păgân de la Lughnasadh a dat în cele din urmă loc la sărbătoarea creștină medievală a Lamailor – masa de pâine. Primul bob care a fost recoltat a fost făcut în pâine și binecuvântat.

Pâinea a fost inventată de mai multe ori în diferite soiuri în locuri diferite. Deși pâinea în formă regulată, albă, feliată este o invenție americană din secolul XX, mai multe pâine tradiționale au mii de ani. Strămoșii noștri vechi nu ar recunoaște o mare parte din mâncarea pe care o consumăm, dar li s-ar părea foarte cunoscută pâinea.

Dacă nu doriți să coaceți pâine, vă puteți angaja într-o utilizare și mai veche de cereale: faceți bere.

7. Citește Noaptea de Lammas (Lammas Night)

Lammas Night de Katherine Kurtz este o lucrare minunată de ficțiune istorică din Marea Britanie în primele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial. Personajul său principal este un ofițer de informații britanic care se află prins într-o luptă oculta cu magii nazisti. În timp ce repetă unele dintre miturile ca istorie ale lui Gerald Gardner (este o lucrare de ficțiune, la urma urmei), cartea este o portretizare a credințelor și practicilor wiccanice și proto-wiccanice. Scenele sale de divinare ar putea fi aproape exemple didactice, iar scena de inițiere este o parte, cuprinzând doar câteva elemente din jurământ, departe de a fi complete.

Lammas Night nu este tipărită, dar apare ocazional în magazinele de cărți folosite și există copii folosite disponibile pe Amazon și alte surse la un preț rezonabil. Dacă vă place ficțiunea istorică sau ficțiunea magică sau ambele, vă recomand cu mare drag.

Oricum sărbătoriți, Lughnasadh-ul vostru să fie luminos și vesel!

Lasă un răspuns