Meniu Închide

RĂSPUNS LA AȘA ZISA REPLICĂ ”Despre sifoanele sistemului, ipocrizie și lașitate în 2023” AL FRONTULUI PĂGÂN DE RĂSĂRIT (FPR)

Ne bucurăm că Frontul Păgân de Răsărit, aceea grupare infracțională care doarme cu tabloul lui Corneliu Zelea Codreanu noapte de noapte a venit să răspundă cu niște aberații, fără să facă obiectul THE NEW PAGAN DAWN, respectiv al Păgânismului reprezentat de noi în România, dar cu foarte mult tupeu agramat. Dincolo de deschiderea aceasta vom încerca să răspundem fiecărei inepții pas cu pas pentru a demonta așa zisele lor ”replici”.

În ceea ce privește o eventuală legătură cu actualul primar al Sectorului 5, dl. Cristian Popescu Piedone noi nu avem vreo legătură de ”prietenie” cu el, iar în 2 august 2023 noi am avut o audiență cu primarul Sectorului 5, viceprimarul Sectorului 5 și conducerea DGASPC Sector 5 în contextul unor reclamații și denunțuri penale formulate de noi ce privesc cazul unei fete din Adăpostul Cireșarii II, respectiv inițierea unei colaborări pentru a preveni și interveni în situația copiilor și tinerilor abuzați din centre. THE NEW PAGAN DAWN este o organizație a păgânilor, cu o componentă socială foarte pronunțată, mai ales că vorbim de o religie. Acum nu comentăm situațiile ce privesc dosarele și modul de a judeca aceste dosare de către instanțele de judecată, însă e de amintit că în 2014 am reacționat public împotriva lui Piedone, la fel cum am făcut-o atunci când el a abuzat de funcția sa.

Rolul societății civile este de a sancționa abaterile anumitor persoane, fizice sau juridice, dar și a dialoga atunci când acestea își manifestă deschiderea la dialog. Legat de apartenența politică a domnului Piedone care nu ne-a interesat până acum, după un research ne-am dat seama că acesta este membru al formațiunii PUSL și nu PSD cum fals au amintit cei de la FPR.

Și pentru că v-am spus că sunteți agramați, vă reamintim că denumirile de UAT-uri (Unități Administrativ Teritoriale) se scriu cu prima literă majusculă. Explicația constă în faptul că în limba română, în astfel de contexte, substantivele proprii de gen neutru primesc forma de genitiv-dativ în expresii de acest gen. Iată o explicație mai detaliată:

  1. Genul Neutru: Substantivele proprii care se referă la unități administrative sau geografice, cum ar fi județe, orașe, sectoare, străzi etc., sunt de gen neutru. Acesta este un aspect particular al limbii române, în care genul neutru se aplică în mod obișnuit în astfel de contexte.
  2. Forma de Genitiv-Dativ: Atunci când se dorește indicarea apartenenței sau a relației dintre o persoană și o entitate de gen neutru, se folosește forma de genitiv-dativ. În acest context, se adaugă sufixul “-ului” la forma de nominativ a substantivului.

Pentru a exemplifica mai clar:

  • Nominativ: Sectorul 5
  • Genitiv-Dativ: Sectorului 5

Deci, expresia corectă ar fi “primar al Sectorului 5”, unde “al Sectorului 5” reprezintă forma de genitiv-dativ a numelui unității administrative.

Legat de afirmația ”gunoaie susținute de 9 ani cu bani de la ong-uri” le amintim că termenul ONG-uri se scrie cu litere majuscule, deoarece în limba română, atunci când scriem un titlu, un acronim sau o denumire specifică, obișnuim să folosim majuscule la începutul fiecărui cuvânt. Acest lucru are rolul de a evidenția importanța și distinctivitatea termenului. THE NEW PAGAN DAWN primește exclusiv susținere din partea persoanelor fizice, cu adeziune de credință păgână așa cum reiese și din rapoartele financiare publicate pe pagina noastră de Internet, dar mai ales cele aflate în evidențele ANAF. Alte forme de susținere sunt dividendele încasate din activitățile firmelor înființate de THE NEW PAGAN DAWN ori activitatea comercială a THE NEW PAGAN DAWN. Aceste informații le puteți găsi aici: https://thenewpagandawn.eu/rapoarte-si-studii/.

În limba română, atunci când avem două cuvinte care se combină pentru a forma un adjectiv compus, se folosește adesea un cratimă pentru a le lega. Acesta ajută la claritatea scrisului și la pronunție.

Atunci când cei de la FRP vorbesc de greșeli gramaticale ar fi bine să știe că înainte de a face asta ar trebui să consulte DOOM. De exemplu, “franco-român” sau “sino-roman” sunt alte exemple de adjective compuse unde se folosește cratima. “Pseudo-păgân” se aliniază la această regulă, unde “pseudo-” este un prefix care indică falsitate sau aparență și “-păgân” este cuvântul de bază. Cratima ajută la evitarea ambiguității și la claritatea termenului compus. Astfel, vă recomandăm dragi tineri legionari să depășiți examenul de capacitate înainte de a vă erija în profesori de limba română sau filologi.

Mai întâi de toate, atunci când vorbim de membrii unei colectivități vom acorda cele două părți de vorbire, astfel în sintagma ”membri asociației”, forma corectă este “membrii asociației” așa cum i-am scris și noi înainte de a se da filologi cei de la FRP. În limba română, substantivul la plural, atunci când este însoțit de un complement, trebuie să aibă și articolul definitiv. Deci, “membri” (plural, fără articol definitiv) ar trebui să fie “membrii” (plural, cu articol definitiv). Omorârea celor care nu sunt de-acord cu voi este publică pe grupul dvs de Telegram. Astfel, în data de 20.07.2023 ați publicat o poză în care stă scris ”kill your local rapist”, ceea ce se traduce ca ”ucide-ți abuzatorul local”,  dar și ”violence is the answer”,  ce se traduce ca ”violența este răspunsul” sau ”vânează-i pe antifasciști”, postat atât pe grup, dar și distribuit prin tramvaiele Bucureștiului. Nu susținem abuzurile de nicio culoare, însă să promovezi la rândul tău, un alt abuz, o crimă ca răspuns la un alt abuz nu te diferențiază cu nimic de acel abuzator.

În același timp, FRP uită că obligaţia de a sesiza autorităţile judiciare în cazul descoperirii anumitor fapte penale se regăseşte în numeroase acte normative, de la Codul penal până la legi speciale, care incriminează nesocotirea unei astfel de obligaţii. Dificultatea luării unor decizii cu privire la aceste obligaţii legale rezultă inclusiv din faptul că ele nu pot fi înlăturate, limitate sau considerate ca fiind executate, în alte condiţii decât cele prevăzute de lege. Totodată, obligaţiile pot exista la nivel personal, pentru orice persoană care află despre săvârşirea unei fapte de natură penală, dar şi colectiv, la nivelul organelor de conducere, audit, supraveghere a unor entităţi juridice, fapt pentru care noi nu am ”turnat”,  ci doar ne-am îndeplinit o obligație legală, având în cunoștiință despre săvârșirea unor fapte ce pun în pericol siguranța națională.

În stația Hristo-Botev, un simbol înfățișând Totenkopf si Schwarze Sonne – ambele simboluri naziste, interzise prin OUG 31/2002 dețineau conform spuselor unor utilizator Reddit lame de ras, ascunse sub adezivul cu care erau lipite pe elemente de arhitectură urbană pentru ca la dezlipirea lor persoanele să fie rănite. Postarea este de acum 2 luni și se poate găsi la următorul link: https://www.reddit.com/r/bucuresti/comments/14jmw9w/am_dezlipit_mizeria_asta_din_statia_hristo_botev/?rdt=40206, așa încât minciuna nu poate fi mai presus decât invențiile celor de la FRP.

Lucrarea de licență cu titlul ”Holocaustul Păgân în spațiul românesc” a domnului Olteanu Cosmin, teolog absolvent al Universității București și teolog al Universal Life Church amintește în cuprinsul său de câteva evenimente majore în care Germania nazistă, respectiv Mișcarea Legionară au interzis și persecutat persoanele de credință politeistă.

Astfel, în timpul regimului nazist din Germania, Austria și Cehoslovacia, astrologii, vindecătorii și ghicitorii au fost interziși și persecutați în conformitate cu mai multe legi care urmăreau eliminarea oricărei practici considerate ne-germane sau degenerative. Una dintre principalele legi care a vizat aceste practici a fost „Legea pentru prevenirea progeniturilor bolnave ereditar” din Germania, care a fost adoptată în 1933. Această lege a permis sterilizarea obligatorie a persoanelor considerate inadecvate sau genetic inferioare de către regimul nazist, inclusiv a celor cu dizabilități mintale și fizice, precum și a celor considerați asociali sau neproductivi. Astrologii și vindecătorii erau adesea incluși în această categorie, deoarece erau considerați că practică pseudo-știință care nu erau aliniate cu ideologia nazistă. În plus față de această lege, alte legi care vizau ghicitorii și vindecătorii includeau „Legea împotriva șarlatanilor, impostorilor și escrocilor”, care a fost adoptată în 1935 în Germania nazistă. Această lege viza reglementarea practicilor de medicină alternativă și vindecare, cerând practicanților să obțină o licență de la stat și interzicandu-le să facă afirmații sau promisiuni false pacienților.

În perioada interbelică, România a fost influențată de mișcările fasciste din Europa, precum Mișcarea Legionară. Această mișcare a promovat o ideologie naționalistă și antisemită, dar și împotriva religiilor neopăgâne. Legionarii considerau că aceste religii erau un pericol pentru societatea românească și că erau incompatibile cu valorile creștine și naționale. Programul implementat de Germania Nazistă având suportul Bisericii Ortodoxe în timpul regimului Antonescu, ce viza decimarea în masă a iudeilor, homosexualilor, minorităților religioase și nu numai, implementat între anii 1938-1945 a fost trecut că un program diabolic întreținut de păgâni și sataniști în încercarea absolvirii de vină a personajelor precum patriarhul Miron Costea.

Mai multe informații puteți citi pe:

  1. Gaukroger S, The Emergence of a Scientific Culture: Science and the Shaping of Modernity 1210-1685. Clarendon Press, 2008
  2. Bardon F., Frabato Magicianul. Trinity, 2017,
  3. Stan L. Religion and Politics in Post-communist Romania, Oxford University Press, 2007,
  4. Bănică M., Marius Turda, Biserica Ortodoxă Română: stat și societate în anii ’30, Editura Polirom, Iași, 2007,

În numeroase poze de pe canalul de Telegram observăm aducerea unui cult față de Adolf Hitler sau Corneliu Zelea Codreanu (data de: 31.07.2023, 18.08.2023, 29.07.2023 ori pe 10.08.2023 în articolul de pe Incorect Politic ”Cert este că Mișcarea Legionară a fost absolut necesară în anii aceia, că a fost expresia naționalismului românesc interbelic, iar Corneliu Zelea Codreanu a fost un om cu adevărat onorabil care a luptat pentru ce a crezut până la final.”). Nu mai discutăm despre cum în același articol este lăudat Giordano Bruno, teolog romano-catolic, adică creștin și filozof umanist italian deși mai jos creștinii sunt cei urâți de FRP. Putem înțelege că atunci când ne convin sunt buni, și atunci când nu ne convin sunt demni de a fi omorâți, așa cum scrie tot în articol FRP.

Dacă se consultă datele publice aflate la Ministerul Justiției vedem că în cadrul THE NEW PAGAN DAWN avem un număr de 42 de membrii asociați, la momentul actual, unde membrii asociați sunt persoanele care lucrează activ la scopul și obiectivele THE NEW PAGAN DAWN, respectiv la acest număr se adaugă un număr de peste 100 de voluntari, membrii de pe Filialele/Sucursalele și Reprezentanțele din teritoriu, cât și aderenții păgâni, care nu sunt membrii asociați, ce numără peste 20000 conform datelor de la Institutul Național de Statistică. Evenimentul amintit de aceștia a fost anulat deoarece evenimentul era rezervat pentru cine dorea să se înscrie, în Muzeul din Isperih neputând intra mai mult de 8 oameni/sesiune de vizită. Totuși, în perioada verii nu e singurul eveniment ce are loc și oamenii nu stau pe alocație ca tinerii ”frumoși și liberi” din FRP, astfel încât să aibă destul timp să participe la toate evenimentele, iar despre FRP în public înafară de noi și de cei 48 de zglobii de pe FRP Telegram nu a auzit nimeni. Pardon, mai noi știu cei de la SRI, căci au șters toate materialele legate de Hitler din grup, însă i-am ajutat noi cu backup postându-le pe site-ul nostru https://thenewpagandawn.eu/2023/08/11/drept-la-replica-fata-de-legionarismul-promovat-de-incorect-politic-si-gruparea-frontul-pagan-de-rasarit/.

Legat de chestiuni ce privesc comunitatea LGBTQAI+, ori doctrine politice ținem să precizăm că THE NEW PAGAN DAWN reprezintă comunitatea păgână din România și diaspora românească și nu reprezintă comunitatea LGBTQAI+, noi fiind doar aliați susținători ai libertăților civile și drepturilor omului în România. Legat de asocieri politice nici nu poate fi vorba, însă fiecare membru al THE NEW PAGAN DAWN, respectiv păgân este liber să aibă orice adeziuni politice, în limita legalității și a conștiinței proprii. Cât vine vorba de numărul de morți din cauza ideologiei comuniste (atenție ideologie e Marxismul, pe când Comunismul este sistem politic, pentru că habar nu aveți despre ce scrieți) noi zicem să ne uităm și câți morți au făcut Holocaustul, Pogromul și războaiele duse de Germania Nazistă. Numărul este undeva la 5,1 milioane doar în lagăre, fără a lua în calcul pogromului și războiul. Adolf Hitler a fost numit Cancelar al Germaniei în 1933, devenind ”fuhrer” din 1934 până la sinuciderea lui din 1945. Politicile lui Hitler care vizau cuceriri teritoriale şi subjugarea rasială au dus la uciderea a milioane de oameni nevinovaţi. Cel mai dramatic eveniment din perioada conducerii lui Hitler a fost genocidul evreilor, cunoscut în istorie ca Holocaust. Şi în cazul perioadei cât Hitler a condus Germania nazistă, principalele surse pentru statisticile privind numărul morţilor sunt comparaţiile dintre recensămintele de dinainte de război şi cele postbelice. În a treia ediţie a lucrării sale în trei volume, The Destruction of the European Jews, Raul Hilberg a estimat numărul evreilor omorâţi în Holocaust la 5,1 milioane. Această cifră include ”peste 800.000” care au murit din cauza ”ghetoizării şi privaţiunilor”; 1.400.000 ucişi prin ”împuşcare în aer liber” şi până la 2.900.000 pieriţi în lagăre de concentrare. Hilberg estimează numărul de morţi în Polonia la circa 3 milioane de persoane. Dintre aceştia, 2 milioane erau etnici polonezi, restul de un milion fiind membri ai minorităţilor etnice, ucraineni, bieloruşi. Marea majoritate a celor ucişi erau civili, masacraţi mai ales în timpul operaţiunilor speciale ale Germaniei naziste.  

Iar, comunismul a avut mulți morți deoarece sistemul politic comunist a fost cu mult mai întins teritorial și istoric decât cel nazist, fapt pentru care personaje nocive precum Adolf Hitler, în versiune comunistă au putut face mult mai mult rău. Astfel, numărul de decese dat de Courtois este următorul:

  • 65 de milioane în Republica Populară Chineză
  • 20 de milioane în Uniunea Sovietică
  • 2 milioane în Cambodgia.
  • 2 milioane în Coreea de Nord.
  • 1,7 milioane în Africa.
  • 1,5 milioane în Afganistan.
  • 1 milion în statele comuniste din Europa de Est.
  • 1 milion în Vietnam.

Faptul că nu este interzis comunismul nu face obiectul de activitate al THE NEW PAGAN DAWN, exact cum nici nazismul nu o face, dar având cunoștiință de fapte ilegale făcute de așa ziși păgâni și de o asociere criminală a Păgânismului cu nazismul este de datoria noastră să reacționăm. La fel este și cu opinii ori acțiuni legate de capitalism. Observăm că faceți o serie de confuzii și nu stăpâniți termeni ce țin de domenii sociale, precum politica, filozofia, cultura, istoria etc.

Vedem că sunteți obsedat de faptul că nu vă puteți uita la un serial pe Netflix (apropo e platformă capitalistă) deoarece aveți persoane queer acolo. Cum am spus nu reprezentăm comunitatea LGBTQAI+ și nici nu suntem purtători de cuvânt ai Netflix, însă vă recomandăm pentru astfel de deformațiuni medicale să consultați de urgență un specialist în sănătate mintală. Faptul că ideile voastre sunt nu la limita legii, ci înafara ei nu e treaba noastră, deoarece această sarcină, cea de legiferare revine Parlamentului României, iar valorile democrației, valori păgâne nu au omorât pe nimeni, cel puțin nu până acum.

Analogiile logice, sofismele și alte tehnici de manipulare și diversiune, de care abundă comunicatul FRP sunt doar niște exemple ale unor oameni care au idei puține și fixe și bagaj informațional și mai sărac. Să asociezi un caz de violator trans cu Păgânismul sau cu chestiuni ce țin de axiologia democrației este din punct de vedere sofistic o eroare de logică.

Asocierea prezentată conține mai multe presupuneri și afirmații care pot fi analizate critic. Însă, din punct de vedere logic, cea mai evidentă problemă este eroarea de logică numită “omul de paie” (în engleză “straw man”).

Eroarea “omul de paie” se produce atunci când cineva distorsionează, exagerează sau simplifică în mod incorect argumentul sau poziția adversarului, pentru a-l combate mai ușor.

În exemplul dat:

  • Este presupus că există o presiune socială care susține că este “cool” să devii un violator și să îți schimbi sexul în scopul intrării într-o pușcărie pentru femei. Aceasta este o exagerare sau o simplificare a unor discuții mult mai complexe legate de drepturile persoanelor transgen și de abuzurile sexuale.
  • Argumentul construiește o relație cauzală între a fi “cool” și a comite o infracțiune serioasă, plus a-ți schimba sexul într-un mod oportunistic, ceea ce este o distorsionare a realității.

Acest tip de argumentare creează o reprezentare inexactă sau falsă a problemei în discuție și apoi o combate, fără a se adresa chestiunilor reale sau argumentelor autentice ale celor care au opinii diferite.

Faptul că sunteți împotriva faptelor antisociale este un lucru de apreciat, noi fiind în același chip împotriva lor, însă asta nu schimbă cu nimic faptul că doriți moartea unui anumit grup de persoane, exprimată explicit, ori prin aderarea la ideologii extremiste care proclamă aceste idealuri și le-au și pus în practică.

Legat de problemele cu care se confruntă sistemul de ordine publică din România, sistemul de Poliție, Armată, Securitate, Justiție s.a.m.d. nu există într-un Univers finit lucruri perfecte, ci doar lucruri perfectibile, astfel încât noi, în cei 9 ani de activitatea ne-am concentrat spre a menține și întreține un dialog constant cu autoritățile pentru perfecționarea acestui sistem, fiind cetățeni activi și responsabili.

Nu am afirmat în sens semantic că FRP ar fi constituită din foști membrii ai Societății Gebeleizis, ci am afirmat că rădăcinile ar fi prin caracterul ideologic similar împărtășit de aceasta grupare, iar Franz Bardon a murit din pricina naziștilor din cauza bolilor moștenite în urma încarcerării în lagărele naziste coordonate de personaje pe care dvs le adorați în fiecare zi când deschideți ochii.

Dacă spui că ești antifascist, dar faci o crimă nu poți scăpa nicăieri de răspundere legală (civilă sau/și penală), decât dacă societatea în care trăiește FRP este o societate pe ciuperci.

Frica de autorități și acțiunile de ultraj la adresa unor instituții de siguranță publică sunt de competența acestora să fie sesizate, însă mulțumim și pentru faptul că ne sprijiniți să mai depunem încă o sesizare în completarea celei deja trimise, iar un pas în spate ați dat atunci când de frică ați șters materialele ce au treabă cu cultul personalităților naziste, pe care noi le-am salvat deja, deci degeaba le-ați șters.

Vă urăm succes în a fi penibili. Contravenția este până la 250000 de RON, iar în mod cert prin constituirea acestui grup cel puțin timp de 5 ani vă salutăm din fața închisorii de maximă siguranță.


Lasă un răspuns